Over GALENUS

Belgische expertise in informatisering en optimalisatie van administratieve en logistieken processen in ziekenhuizen.

Streven naar totaaloplossingen

Het is onze missie om u als ziekenhuismedewerker of leidinggevende optimaal te ondersteunen in uw kerntaken door de juiste informatie op het juiste moment aan te bieden.

GALENUS streeft steeds naar een optimale integratie van de bestaande systemen en processen, gecombineerd met beproefde moderne technologieën vanuit de industrie.

Young Innovative Company

GALENUS zet actief in op onderzoek en vernieuwing om u van de best mogelijke oplossing te voorzien.

Voor ons onderzoek naar de identificatie van chirurgische instrumenten op basis van beeldverwerkingstechnieken werd GALENUS beloond door de overheid met het statuut van Young Innovative Company.

Op en top Belgisch

GALENUS is een Belgisch IT-bedrijf gespecialiseerd in de informatisering en optimalisatie van de administratieve en logistieke processen in de zorg.

Gegroeid vanuit de praktijk

De oplossingen van GALENUS zijn het resultaat van een uitgebreide IT-kennis gekoppeld aan specifieke domeinkennis en praktijkervaring in de ziekenhuiswereld.

Een gepersonaliseerde en pragmatische aanpak garandeert oplossingen die optimaal afgestemd zijn op uw behoeften.

Nauwe samenwerking met toonaangevende partners

GALENUS werkt nauw samen met verschillende toonaangevende hardware en software leveranciers, integrators, automatisatiebedrijven en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze partners en projecten.

Sinds 9 november 2022 maakt GALENUS deel uit van de KLS Group (Grenoble).

KLS is één van de grootste spelers in Frankrijk, gespecialiseerd in WMS en WCS-oplossingen voor de industrie en de zorg.
Begin dit jaar werden de activiteiten in de zorg gebundeld in een nieuwe business unit KLS MEDICAL. KLS MEDICAL is een autoriteit op het gebied van de automatisatie van de ziekenhuisapotheek en het centraal magazijn.
GALENUS is gespecialiseerd in de automatisatie van de logistieke en administratieve processen in het operatiekwartier, de medisch-technische afdelingen, de apotheek en centrale sterilisatie.

Beide bedrijven leerden elkaar reeds kennen in 2016 in het kader van het project in les Hopitaux Universitaires de Strasbourg. Vijf jaar later werden de krachten gebundeld voor een gezamenlijk project in het Grand Hôpital de Charleroi.

De complementariteit, de gelijkaardige bedrijfscultuur en de wederzijdse opportuniteiten op de Franse, Zwitserse, Belgische en Nederlandse markt overtuigden ons om te kiezen voor een gemeenschappelijk toekomstverhaal.
De integratie van onze beide oplossingen biedt antwoorden op alle logistieke vraagstukken en noden van het ziekenhuis.

Het samengaan is een logische stap in de uitbreiding van onze activiteiten in België en in het buitenland.

Claudius Galenus

Claudius Galenus

Claudius Galenus was een Grieks/Romeinse arts die in de geschiedenis van de westerse geneeskunde een belangrijke plaats inneemt.
Zijn geneeskundig systeem domineerde de medische wetenschap bijna 1500 jaar lang.

Galenus werd op 22 september 131 geboren als zoon van een welgestelde architect in Pergamum, een stad in het noordwesten van Klein-Azië.
Op zeventienjarige leeftijd begon hij zijn medische studies. Vier jaar later vertrok hij naar in die tijd belangrijke medische centra als Smyrna, Korinthe en Alexandrië om zijn studie voort te zetten.

In 160 keerde hij terug naar zijn geboortestad waar hij werd aangesteld als arts van de gladiatoren die in het amfitheater van de stad vochten.
Vier jaar later vertrok Galenus naar Rome waar hij uitgroeide tot een zeer succesvol arts.